BASKI MAKİNELERİMİZ UZUN SÜRE KAPALI KALACAK NE YAPMALIYIM ?

Genellikle uzun süren tatil zamanlarında karşımıza çıkan bu soru, son zamanlardaki PANDEMİ ve ardından gelen sokağa çıkma yasakları ile daha da önemli bir hal almaya başladı.

Tüm baskı makinelerinizde bulunan baskı kafaları, en pahalı ve en önemli parçalardır.

Makineyi çalıştırmayıp uzun süreli kapalı tutmak zorunda kaldığımızda, kafa ve tesisat içerisindeki boya hava ile temas ederek kuruma yapmaya başlayacaktır.

Bu kuruma zamanı boyaların özelliklerine göre değişiklik göstermektedir.
a: Tekstil boyaları su bazlı olduğu için bekleme süreleri daha uzundur,
b: UV boyalar, yağ bazlıdır, bunların da bekleme süreleri uzundur
c: Eco solvent boyalar, Tekstil ve Uv boyalarına göre daha çabuk kuruma gösterebilir.
d: Solvent boyalar yukarıdaki boyalara göre daha çabuk kuruma gösterebilir.
(Unutmayalım ki kalitelerine göre kuruma sürelerinde değişiklikler olabilir.)

Gelelim hangi yöntemler ile bu baskı kafalarını ve makinemizi  koruyabiliriz.

1. Her gün İşyerinizi açıyorsanız, fakat iş olmadığı için makineyi kullanmıyorsanız, kafaların içindeki beklemiş boyayı akıtıp, az da olsa tüm renkleri kapsayacak şekilde bir baskı yapıp, işlem bittikten sonra kafaları temizleme sıvısı ile silin, ardından kapatma istasyonundaki uygun alana tekrar yeterli kadar temizleme sıvısı koyarak makineyi kapatabilirsiniz.

2. Kapalı kalma süresi bir haftayı aşmadığı durumlarda, kapatma istasyonuna yeterli kadar konulan temizleme sıvısı kafalardaki boyanın kurumasını engelleyecektir.   

3.Eğer kapalı kalma süresi bir haftayı aşacak ise, boyaları makineden çıkartıp tüm tesisata temizleme sıvısı basmanız daha güvenli olacaktır. (Bazı makinelerde kafalara temizleme sıvısı basma sistemi olabilir, bu sistemi de kullanabilirsiniz. Fakat unutmayalım ki uzun süre beklemelerde kafalar haricinde hortum tesisatı da kuruyabilir.)

4.Epson kafa kullanan makinelerde tesisata temizleme sıvısı çekmek için boya tanklarını ve kartuşları sistemden ayırıp hortumları temizleme sıvısı olan litrelik bidona daldırıp yazılım yada makine ekranından Fillink yardımı ile tüm tesisat damper ve kafalara temizleme sıvısı ile yıkayabilirsiniz.

Bilgilendirme : Makine modellerine göre, tüm tesisat içerisinden boyayı çıkarma yönergeleri değişiklik gösterebilir.  

Ayrıntılı bilgi almak için Teknik Servis ekibimizden yardım alabilirsiniz.



Erkan DERYA
Teknik Servis Md.
İSTANBUL REKLAM ÜRÜNLERİ

 

Merhaba
Size nasıl yardımcı olabilirim?